Abramovič prodaje Chelsea

Financijska kriza pogodila ruskog tajkuna

Abramovič prodaje Chelsea

Adnan Beganović

Ruski milijarder, Roman Abramovič sve je bliže prodaji svoje skupocjene igračke, londonskog Chelseaja kojeg je kupio prije nekoliko godina plativši ga 60 miliona funti.

Izgleda da su tiha šaputanja o velikoj financijskoj krizi vlasnika Chelseaja, Romana Abramoviča ipak bila istinita.

Kako prenosi engleski Times, ruski tajkun želi prodati klub u kojeg je u posljednjih pet godina investirao oko 600 miliona funti. The Times navodi da je Abramovič na Bliskom istoku gdje osluškuje bilo bogatih šeika i nada se da će netko ponuditi 800 miliona funti za londonski klub.

Glasine o prodaji kluba javljale su se i ranije, ali izgleda da ovaj put to nisu samo glasine jer Abramovič je sve manje na utakmicama svog kluba što je u bliskoj prošlosti bilo nezamislivo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.