AC Milan pred bankrotom?!

Berlusconi kažnjen sa 560 miliona eura

AC Milan pred bankrotom?!

Nakon što je vlasnik Milana Silvio Berlusconi dobio kaznu od čak 560 miliona eura, čelnici Milana su priznali zabrinutost za finansijsku budućnost kluba.

Naime, Berlusconijeva kompanija Fininvest kažnjena je sa više od pola milijarde eura zbog toga što je 1991. godine od kompanije Compagnie Industriale Riuniteafter na nelegalan način preotela izdavačku kuću Mandadori, što je bio ključan momenat stvaranja Berluskonijeve medijske imperije.

Potpredsjednik Milana Adriano Galliani je priznao da će kazna uticati na klupski budžet, posebno na onaj namijenjen transferima.

"Ovo je nešto što je jako pogodilo vlasnike Milana, pošto je klub u vlasništvu Fininvesta. Berlusconi će sutra imati sastanak sa timom u Milanelu). Mislim da je pravo vrijeme za razgovor”, rekao je Galliani.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.