Odbio sve ostale ponude: Hakimi rekao agentima s kojim klubom samo mogu da pregovaraju

Napušta Inter?

Odbio sve ostale ponude: Hakimi rekao agentima s kojim klubom samo mogu da pregovaraju

E. Čaušević

Nakon odlične sezone u Interu, Achraf Hakimi, će ovog ljeta najvjerovatnije promijeniti klub.

Hakimi je u Inter stigao prošlog ljeta iz Real Madrida za 45 miliona eura i pokazao se kao fantastično pojačanje. Uspio je osvojiti Scudetto u prvoj sezoni i bio je jedan od najboljih igrača ovog kluba.

Međutim, Inter se ne nalazi u najboljoj finansijskoj situaciji i treba očekivati da će prodati nekoliko igrača ovog ljeta kako bi riješili problem.

No, navijači Intera su nezadovoljni što će Hakimi gotovo sigurno napustiti klub, a najveći interes za njega pokazao je PSG koji želi ovog Marokanca dovesti na Park Prinčeva ovog ljeta.

Ugledni novinar Fabrizio Romano objavio je večeras da je Hakimi jasno poručio svojim agentima da želi jedino u PSG i da nema potrebe da pregovaraju s drugim klubovima.

Hakimi je s Parižanima dogovorio ugovor do ljeta 2026. godine i sada ostaje samo da PSG i Inter postignu dogovor što se tiče visine obeštećenja.

Oglasi

Navodno, PSG će poslati ponudu od oko 75 miliona eura za Hakimija i očekuje se da će Inter tro prihvatiti, a onda bi Marokanac imao dozvolu da ide u Pariz na ljekarske preglede i potpis ugovora.

Hakimi se povezivao i s prelaskom u Chelsea, ali je za njega ponuda PSG-a dosta privlačnija i odlučan je da obuče dres kluba iz Pariza.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U protekloj sezoni ovaj 22-godišnjak odigrao je 45 mečeva u svim takmičenjima za Inter, te je postigao sedam golova i dodao još 11 asistencija.

Iako je imao pravo da igra za Španiju na kraju je Hakimi izabrao Maroko za koji je debitovao 2016. godine, te je upisao 31 nastup i postigao je dva pogotka.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi