Adam Szalai do kraja sezone u Mainzu

Dečko iz rezervnog tima Reala

Adam Szalai do kraja sezone u Mainzu

Edmir Škorić

Napadač Real Madrida Adam Szalai (22) potpisao je za njemački FSV Mainz te će u Bundesligi nastupati do kraja ove sezone.

Szalai je karijeru započeo u mladom timu Honveda iz Budimpešte te Ujpesta, prije nego li je 2004. godine stigao u Stuttgart, gdje je igrao u rezervnom sastavu.

U 2007. godini potpisao je za Real Madrid gdje je također nastupao za rezervni tim te je uspio zabilježiti i jedan nastup za seniorsku selekciju Mađarske, kao i šest utakmica za igrače do 21 godine. Szalai je pretežno trenirao sa prvom momčadi Kraljeva.

"Sretni smo što smo uspjeli dovršiti ovaj tranfser. Razmišljali smo o njemu prije ljeta, ali tada uvjeti nisu bili povoljni za nas. On je igrač sa velikim potencijalom", rekao je Mainzov generalni direktor Jesus Heidel.

Adam Szalai stigao je u subotu navečer u Mainz i već je odradio jedan trening s ekipom.

"Drago mi je što je ovaj posao finaliziran. Imao sam nekoliko ponuda, ali odlučio sam se otići u Mainz jer je klub koji je pokazao veliki internet za mene i ja još uvijek odlično poznajem trenera Thomasa Tuchela, koji me trenirao u Stuttgartu. Vidim veliku perspektivu za sebe i klub", kazao je mladi napadač.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.