Adanalić nakon remija: Nismo u potpunosti ostvarili ono što smo željeli

Bez golova u derbiju

Adanalić nakon remija: Nismo u potpunosti ostvarili ono što smo željeli

S. Mlaćo

U derbiju 4. kola Druge lige Sjever Gradina je jučer gostovala kod komšija FK Seona i osvojila bod.

Bilo je 0:0, iako se mora priznati da su domaći bili bolji rival.

"Mislim da je utakmica bila dinamična, možda malo rastrgana i ne tako kvalitetna. Obje ekipe su željele puno i očekivanja su bila velika pogotovo mene i moje ekipe, ali mislim da nismo u potpunosti ostvarili ono sto smo željeli.
Od prve minute smo željeli biti dominantni, presingom pritiskati protivnika i biti ofanzivni, ali to smo radili sporadično, ne u kontinuitetu.
Ekipa Seone je dosta ozbiljna ekipa sa dobrim pojedincima koji imaju kvalitet, uspjeli su ugrožavati najčešće šutevima iz daljine i prekidima", kazao je trener Gradine Samir Adanalić, te dodao.

"Nama je nedostajalo više mirnoće u ofanzivnoj trećini terena kao i brži protok u veznom redu. Ali bez obzira na sve, čestitam mojim momcima na bodu, domaćinu na korektnoj igri i dobrom prijemu. Mi nastavljamo dalje borbu za prvo mjesto i nadam se da ćemo na kraju biti mi koji ćemo se radovati".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi