Adebayor najavljuje povratak u Angolu

Reprezentativci stigli kući

Adebayor najavljuje povratak u Angolu

Adnan Beganović

Togoanska reprezentacija vratila se u svoju zemlju nakon što je na njih u Angoli u pokrajini Cabindi izvršen teroristički napad, a glavna zvijezda togoanske reprezentacije Emmanuel Adebayor najavio je povratak na kontinentalno takmičenje.

"Odlučili smo se vratiti u domovinu na trodnevnu žalost. Nakon tog perioda, ako Afrička nogometna federacija (CAF) rezervira naše mjesto, vratit ćemo se i igrati. Izgubili smo ljude, naše prijatelje. Sada smo se vratili porodicama i vidjet ćemo što će biti", prenosi Adebayorovu izjavu The Sun, a da bi se Togo doista moga vratiti u Angolu potvrdio je i togoanski ministar sporta Christophe Tchao, koji je rekao:

"Zatražili smo od CAF-a da nekako organizira da kasnije možemo nadoknaditi propušteno i priključiti se takmičenju."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.