Adebayor savladao Begovića
Begović samo jednom savladan

Pobjeda Cityja kod Portsmoutha

Adebayor savladao Begovića

Edmir Škorić

Danas su na rasporedu tri utakmice 4. kola Premier lige Engleske, a jedna je završena. Golom Adebayora Manchester City je na Fratton Parku savladao Portsmouth Asmira Begovića.

Četvrto kolo i četvrti poraz londonskog Portsmoutha. Ako se dan prepozna po jutru, onda "mornarima" se dobro ne piše. Zvijezde Manchester Cityja predvođene Tevezom i Adebayorom zabilježile su i treću pobjedu u tri odigrana susreta. Treba podsjetiti da nebesko-plavi imaju odigrati i zaostalu utakmicu na svom Eastlandsu protiv Evertona.

Emmanuel Adebayor nakon pola sata igre pokazao je zašto vrijedi 25 miliona eura, a Mark Hughesu dao na znanje da nije pogriješio sa odabirom. Do kraja prvog dijela rezultat se nije promijenio.

Dominacija gostiju iz Manchestera se nastavila i u drugom poluvremenu, ali su i "mornari" imali svoje šanse. Jednu od najboljih propustio je John Utaka. Asmir Begović bio je savladan i drugi put, no pogodak Bellamyja bio je poništen.
Mogao je Fratton Park slaviti i prvi bod, ali rezervista David Nugent u posljednjim minutama propušta stopostotnu priliku.

Begović je bio sasvim solidan na današnjoj utakmici, imao je i kikseva, prije svega onaj kada mu je lopta ispala iz ruku u duelu sa Lescottom. No, 22-godišnji golman koji bi trebao čuvati našu mrežu u duelima sa Armenijom i Turskom imao je i dobrih odbrana.

Premireship, 4. kolo:
Portsmouth - Manchester City 0:1 /Adebayor 30'/

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti