Adebayor: Zašto u Lyonu izmišljaju izgovore?

Propao mu transfer

Adebayor: Zašto u Lyonu izmišljaju izgovore?

U redovima Lyona odlučili su stopirati transfer Emmanuela Adebayora. 

Iskusni napadač je bio prihvatio poziv Lyona i za let do Francuske je platio 500 funti, međutim na kraju je izvisio u čitavoj priči jer navodno ljudima iz kluba nije odgovarala činjenica što će na zimu igrati na Afričkom kupu nacija. 

Adebayor je u razgovoru za "L'Equipe" izgovor Lyona opisao kao "smiješan" jer su u klubu unaprijed bili upoznati sa njegovom situacijom. 

"Ono što su ljudi iz Lyona izjavili je besmislica. Ja sam kapiten svoje zemlje i znali su unaprijed da ću igrati na Afričkom kupu nacija. Zanima me kako bi reagovali da je jedan Francuz odbio da igra Evropsko prvenstvo", kazao je Adebayor i potom nastavio:

"Došao sam da razgovaram sa trenerom i očekivao sam da ću prije potpisa ugovora odmah proći ljekarske preglede. Umjesto toga dočekala su me iznenađujuća pitanja. Trener kluba me ispitivao da li imam ženu i dijete, htio je znati kako bi razgovarao sa mlađim igračima kada stvari ne bi išle dobro. Znao sam odmah da od cijelog posla neće biti ništa. Meni se iskreno išlo u Lyon, ali ako me oni ne žele, zašto sada izmišljaju izgovore?", pita se Adebayor.

Togoanac ne krije da se osjeća poniženo. 

"Ja sam 15 godina igrao na najvišem nivou i sarađivao sam sa nekim od najboljih trenera na svijetu. Kada me trener Lyona pitao zašto nisam ostao u Crystal Palaceu, odgovorio sam mu da sam uvijek težio da igram za klubove koji se bore za titulu. Prvi put sam se borio za opstanak i igra u takvoj okolnosti mi nije odgovarala", istakao je Adebayor. 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Tokom bogate karijere Adebayor je, podsjećamo, igrao za Metz, Monaco, Arsenal, Manchester City, Tottenham i Crystal Palace. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi