Adem Ljajić prišao klupi Novog Pazara da iftari, potez glavnog sudije razočarao sve na stadionu

Tražili su da prekine meč

Adem Ljajić prišao klupi Novog Pazara da iftari, potez glavnog sudije razočarao sve na stadionu

E. Čaušević

Fudbaleri Novog Pazara jučer su remizirali na svom terenu protiv Voždovca (2:2) u okviru 25. kola srbijanske Superlige, a utakmicu je obilježio detalj kada je Adem Ljajić prišao klupi svog tima kako bi iftario, te su svi čuli šta su poručivali glavnom sudiji.

Novi Pazar je u jučerašnjem meču protiv beogradskog kluba u dva navrata imao vodstvo, ali je na kraju Voždovac u samom finišu uspio da zabije pogodak i osvoji bod na neugodnom gostovanju.

Domaći su poveli u 13. minuti kada je Soumah pogodio za 1:0, ali samo devet minuta kasnije Vilca je poravnao na 1:1.

Novi Pazar do nove prednosti stiže početkom drugog poluvremena kada je domaći tim izborio penal, a precizan s bijele tačke bio je Soumah koji je drugim golom na utakmici povisio rezultat na 2:1.

I kada se očekivao kraj utakmice Voždovac je u 94. minuti zabio gol i utišao navijače Novog Pazara. Pogodak za goste iz Beograda postigao je Savić za 2:2 i tako donio bod svom timu na ovom gostovanju.

Oglasi

No, detalj koji je obilježio utakmicu desio se sredinom drugog poluvremena, a u centru pažnje našao se Adem Ljajić.

Ljajić je ušao u igru u 71. minuti i pred kraj meča prišao je klupi svog tima kako bi mu dali vode i nešto da pojede kako bi uspio da iftari jer je jučer postio.

Igrač Novog Pazara je uspio da kratko stane pored klupe svog tima kako bi prekinuo post i iftario, ali su domaći bili nezadovoljni jer glavni sudija nije prekinuo utakmici kako bi Ljajić u miru mogao da iftari.

S klupe Novog Pazara se moglo čuti kako sudiji govore da prekine utakmicu na nekoliko minuta kako bi igrači koji poste mogli da iftare, ali on to nije uradio.

@elmircacohabibovic

Adem Ljajić iftar time FKNovi Pazar - Voždovac 12.3.2024. #ademaljajic #ramadan #iftar #novipazar @Adem Ljajic

♬ original sound - elmircacohabibovic
Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Na kraju je Ljajić uspio tek malo da se napije vode i nešto pojede, te se ekspresno vratio na teren.

Inače, Novi Pazar je trenutno na osmom mjestu na tabeli sa 35 bodova, dok je Voždovac deseti sa šest bodova manje.

Top Komentari

RealMCF
To je fudbalski teren, nije džamija!
1 5
user1708043381
ALLAHU EKBER ☝️☝️☝️
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi