Adidas dizajnirao novi dres za Messija i Gaučose

Za nastup na Copa Americi

Adidas dizajnirao novi dres za Messija i Gaučose

Ovoga ljeta, 11. juna u Čileu počinje 44. izdanje Copa Americe. Najbolje reprezentacije Južne Amerike boriti će se za titulu najbolje na svom kontinentu.

Fudbalske reprezentacija Argentine koja je prošle godine na Svjetskom prvenstvu poražena u finalu od Njemačke biće sasvim sigurno jedan od glavnih favorita.

Selekcija koja je na put do finala Mundijala krenula od utakmice sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine jedna je od rijetkih južnoameričkih ekipa nosi Adidasovu opremu. S toga su se u kompaniji najpoznatijeg sportskog brenda na svijetu potrudili da Gaučosi dobiju nove dresove za nastupajući kontinentalni šampionat.

U odnosu na dres sa Mundijala Adidasovi dizajneri ovoga pita su izbacili tamnoplave pruge i detalje, a dres je tako sada ostao samo na dvije boje koje dominiraju i na argentinskoj zastavi. Ovaj dres Messi i društvo nosit će do 2017. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.