Adidas predstavio loptu za Euro 2020
Foto: adidas

"Uniforia" u 12 gradova

Adidas predstavio loptu za Euro 2020

Narednog ljeta se igra Evropsko prvenstvo, a kako bi se proslavila 60. godišnjica turnira, utakmice će se igrati u više zemalja i gradova.

Kako se, polako, ali sigurno, naredni Euro bliži, vrijeme je i da se predstavi lopta kojom će se igrati utakmica na predstojećoj smotri najboljih evropskih reprezentacija.

Adidas je danas i zvanično predstavio loptu posebno dizajniranu za predstojeće prvenstvo Starog kontinenta.

Riječ je o modelu nazvanom "Uniforia", u "čast" jedinstva i euforije koju izaziva fudbal. Iz adidasa poručuju da se ovom loptom proslavlja zajedništvo koje će Evropsko prvenstvo pobuditi širom kontinenta.

Dizajn "Uniforije" bi trebao reflektovati stapanje i prelaženje granica širom Evrope. Podsjetimo, utakmice Eura 2020 će se igrati u 12 gradova i to u Londonu, Glasgowu, Dublinu, Bilbau, Amsterdamu, Kopenhagenu, St. Petersburgu, Minhenu, Rimu, Budimpešti, Bukureštu i Bakuu.

GPS kordinati svakog od gradova "ugrađeni" su u zanimljiv dizajn nove adidasova lopte.

Kada je u pitanju tehnologija, "Uniofria" je izrađena s gotovo istim specifikacijama kao model kojim se igralo zadnje Svjetsko prvenstvo.

Promo

Top Komentari

Benjamingst
A nasi igraci idu na godisnji odmor...
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi