Adilović: Došli smo po povoljan rezultat

Željezničar gostuje u Gabeli

Adilović: Došli smo po povoljan rezultat

Adnan Beganović

U okviru 10. kola danas će u Gabeli snage odmjeriti domaći GOŠK i Željezničar. Obje momčadi u posljednje vrijeme igraju u dosta dobroj formi, pa nas najvjerovatnije očekuje neizvjestan susret.

GOŠK je četiri susreta neporažen, dok Plavi s Grbavice imaju niz od šest susreta bez poraza, a napadač Eldin Adilović uvjeren je da će se isti nastaviti.

"Pakleno smo radili u ovih 14 dana. Pauzu smo iskoristili na najbolji mogući način i spremni dočekujemo nastavak sezone. Raduje i podatak da menadžer Amar Osim nakon mnogo vremena može računati na sav raspoloživi igrački kadar", za SportSport.ba govori napadač Željezničara Eldin Adilović.

U posljednje vrijeme Adilović je naštimao nišanske sprave, protivnički golmani sve više strahuju od ovog napadača.

"Bitan je samo rad. Život nas napadača i nije tako lagan. Nekad se zavadiš sa loptom, pa ti i ona vraća, neće u gol nikako. Međutim, ukoliko savjesno radiš, sve ti se mora vratiti. Tako je u mom slučaja, i kada me lopta nije mazila, nisam posustajao, davao sam na treninzima sve od sebe i znao sam da će sve doći na svoje mjesto", govori Adilović i dodaje:

"Lijepo je kada postižete golove, no vjerujte mi, pobjeda momčadi je ispred svega. Danas nas očekuje težak susret, no uz veliko zalaganje mislim da možemo doći do povoljnog rezultata. Neće biti lako, ali mislim da smo u ovom trenutku ipak kvalitetnija momčad".

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.