Adilović: Hat-trick, lijepo zvuči

Sedam golova u jedanaest kola

Adilović: Hat-trick, lijepo zvuči

Adnan Beganović

Bez većih problema Željezničar je u 11. kolu Premijer lige savladao momčad Veleža. Plavi su slavili sa 4:1, a navijače Željezničara može radovati činjenica da su golove postigli Eldin Adilović i Sulejman Smajić.

Nekadašnji napadač Čelika iz kola u kolo igra sve bolje. Protiv Slobode u 9. kolu postigao je dva gola, dok je sinoć upisao i prvi hat-trick u Plavom dresu, a kako sam kaže u razgovoru za SportSport.ba, nada se da neće biti i jedini.

"Hat-trick, lijepo zvuči. Nadam se da neće biti jedini. Međutim, želim naglasiti da bez dobre igre momčadi ne bi bilo ni mojih golova. Dakle, zasluge pripadaju svima", rekao je Adilović za SportSport.ba i dodao:

"Igramo sve bolje, dobra smo klapa i na terenu i van njega i doista smo prezadovoljni posljednjim rezultatima. Velež smo rano načeli i bilo je samo pitanje koliko ćemo golova postići. Drago mi je što je i Smajić zabio, zaslužio je taj gol. Imao je manjih problema sa povredama, no iste su iza njega i doista sam sretan zbog toga."

Na samom početku sezone navijači Plavih uzeli su Adilovića na zub, no kako sam kaže, nije se previše zamarao sa tim.

"Nije bilo jednostavno, no nisam nikom ni zamjerio. Tako je je to u fudbalu i svaki igrač se sa tim mora nositi. Znao sam da će sve doći na svoje, odnosno da će pošten rad na treninzima, kako mene tako i ekipe, dati rezultate. Neke malo ružnije stvari su iza nas i ne želim se previše zamarati sa tim", istakao je napadač Željezničara i na  kraju dodao:

"Imamo povoljan raspored do kraja jesenjeg dijela sezone, no ne smijemo se opuštati. U narednom kolu gostujemo u Lukavici i samo nam je Slavija u mislima. Razmišljamo samo o narednom protivniku i tako će biti do kraja sezone. Bitna nam je samo svaka naredna utakmica".

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.