Adilović: Htjeli mi to priznati ili ne, za nas je ovo utakmica sezone

Sarajevo na Koševu dočekuje Borac

Adilović: Htjeli mi to priznati ili ne, za nas je ovo utakmica sezone

Edmir Škorić

Nogometaši Sarajeva u posljednjem kolu Premijer lige na Koševu dočekuju Borac i imaju priliku pobjedom završiti sezonu na trećoj poziciji.

Borac je u ovoj sezoni bio uspješniji od Sarajeva u četvrtfinalu Kupa, a bio je bolji i u prvom dijelu sezone na Gradskom stadionu u Banjoj Luci. Tada su Borčevi nogometaši slavili s 2:0. 

 

Izabranici Dragana Jovića nemaju pravo na kiks u sutrašnjoj utakmici, obzirom da im petoplasirani Olimpic "puše za vratom", koji ima samo dva boda manje. Uostalom, igrači Sarajeva dobro znaju da ne bi bilo lijepo pred svojim navijačima ionako lošu sezonu zatvoriti porazom.

 

"Mi smo mislili  da smo ranije osigurali Evropu, još nakon utakmice u Travniku, ali ispostavilo se da ne smije ni u jednoj sekundi doći do opuštanja. Sutrašnja utakmica, htjeli mi to ili ne, bio presing ili ne, za nas je utakmica sezone. Ne smijemo ni pomisliti na neki drugi rezultat. Na kraju krajeva, biti treći ili četvrti na tabeli nije isto. Svi smo svjesni u kakvoj situaciji se nalazimo", kazao je golman Sarajeva Adi Adilović za SportSport.ba, koji nije htio izdvajati pojedince u redovima protivničke momčadi. Smatra da je Borac kao kolektiv dosta dobra ekipa...

 

"Nisam tip koji voli da izdvaja pojedince. Borac je cijelu sezonu bio naš pratioc i sutra dolazi kao tim koji je ispred nas, samim tim zaslužuje respekt. Znamo šta znači nositi bordo dres i kakva je to odgovornost. Na kraju krajeva, vjerujemo u svoj potencijal. Borac ima dobru ekipu, ali nadam se da ćemo mi ispuniti svoja i očekivanja navijača i da ćemo zabilježiti pozitivan rezultat te im se na neki način osvetiti za ispadanje u Kupu".

 

I dok Adi još uvijek nije siguran hoće li sa Sarajevom igrati u Evropi, njegov brat Eldin je sa gradskim rivalom Željezničarom osvojio duplu krunu te je i najbolji strijelac Premijer lige u ovoj sezoni.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

"Kao pravi profesionalac sam na vrijeme nazvao Eldina i čestitao mu od srca. Zvao sam ga nekoliko puta, kada su postali prvaci Premijer lige, a i kada su osvojili Kup u Širokom. Nije mala stvar biti najbolji strijelac lige i pritom osvojiti duplu krunu i ja mu od srca želim sve najbolje", dodao je Adilović u razgovoru za naš portal.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.