Adilović i Jusufbašić sve bliži samom vrhu

Lista strijelaca BHT Premijer lige

Adilović i Jusufbašić sve bliži samom vrhu

Edmir Škorić

Ni nakon osam kola nema promjena u samom vrhu liste najboljih strijelaca BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine u nogometu.

Sa osam golova je i dalje vodeći nogometaš Sarajeva Zoran Belošević, a njegov suigrač Emir Hadžić postigao je sedam, koliko i Mirza Ćemalović iz Veleža. Nijedan od pomenute trojice nogometaša nije ovaj vikend bio strijelac.

 

No, zato se njima još više primakao Eldin Adilović. Napadač Plavih s Grbavice postigao je vodeći pogodak u 2:0 pobjedi Želje u Trebinju protiv Leotara.

 

Na šest golova ostao je Joco Stokić iz Borca, a GOŠK-ov Sabahudin Jusufbašić također je došao do brojke šest. On je svoj šesti prvenstveni gol postigao u remiju Gabeljana i Prijedorčana. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

Po četiri gola, redom, imaju Anel Hebibović (Velež), Borislav Mikić (Rudar), Borivoje Filipović (Leotar), Ivan Barišić (Široki Brijeg), Jasmin Mešanović (Čelik), Marko Basara (Radnik), Mateo Roskam (Široki Brijeg) i Saša Kajkut (Čelik).

Kompletnu listu strijelaca nakon 14 odigranih kola BHT Premijer lige možete pogledati OVDJE.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.