Adilović: Moj klub je Čelik

Golman Travnika za SportSport.ba

Adilović: Moj klub je Čelik

Jučer je u Zenici odigran komšijski derbi između Čelika i Travnika, a završen je pobjedom domaćih (2:0). Tom prilikom donosimo intervju sa golmanom Vezira Adijem Adilovićem, koji je odrastao u Zenici.


Susret Čelik - Travnik okarakterisan je kao komšijski derbi, te se očekivao jedan neizvjestan duel ovih dvaju ekipa. No, domaći su, čini se, bez većih problema došli do trijumfa.

"Mi kao da smo se predali već u Travniku, prije polaska u Zenicu. Nismo krenuli sa samouvjerenjem da možemo napraviti pozitivan rezultat i na kraju nas je to koštalo. Čelik je trenutno u lošoj, davljeničkoj situaciji i sve je učinio da dođe do pobjede, pa je po meni to najveći razlog što nismo danas bolje igrali…

Kao što znamo, Vaš brat je imao crveni, te je bio uskraćen njegov nastup, odnosno duel dva Adilovića.

"Proteklih sedam kola smo pričali o ovoj utakmici i iščekivali je, a onda je on prošlo kolo dobio crveni karton i sve je palo u vodu. S jedne strane bilo mi je žao što je dobio dva žuta, ali mi je s druge strane bilo drago što je Čelik bio uskraćen za njega u napadu, jer svi znamo kako je opasan po protivničke golove. Bila je jedna situacija dok sam branio za Slobodu. Naime, na Tušnju je ušao u 70. minuti u igru i deset minuta kasnije našao se ispred mene jedan na jedan, a ja sam izašao kao pobjednik. Lopta je, srećom, završila u mojim rukama".

Nažalost, u drugom poluvremenu smo mogli vidjeti ružan prizor, odnosno imali ste male nesuglasice sa domaćim navijačima na sjevernoj tribini Bilinog Polja.

"Da me sada neko pita da li sam trebao onako da se ponesem, naravno da bih rekao da sam pogriješio i ne bih ponovio istu stvar. Nisam imao niti jedan jedini nesporazum sa navijačima Čelika. Pa, ja sam jedan od njih. Naravno branim u Travniku i od Travnika živim, ali moj klub je Čelik i to mi niko ne može oduzeti. Problem je bio samo u tom trenutnom afektu i provokaciji sa tribine na koju sam nasjeo, što naravno nije opravdanje, ali isto tako mi je drago da niti jednog od tih ljudi koji su mi bili iza leđa na sjeveru nisam znao i zato se sve to desilo. Oni su došli tu, kupili kartu, pobjegli od žena i uspjeli da me isprovociraju. Branio sam skoro na svim terenima u BiH i ovo je prvi put da se nešto ovako dogodi. Zabolilo me to što mi se desilo u Zenici.

Travnik sada, u okviru 9. kola Premijer lige, dočekuje Slaviju. Tim iz Istočnog Sarajeva je lošije rangiran od Travnika.

"Na domaćem terenu  igramo veoma dobro, a osim toga u ekipu će se vratiti Sarajčić i Pranjković, po meni naša dva vrlo važna igrača. Mi smo, ispostavilo se u više navrata, ekipa koja sve gradi na kolektivnoj moći, a ne na pojedinačnoj, tako da se nadam da ćemo savladati Slaviju i ostati u utrci za gornji dio tabele."

Evo kako je to jučer izgledalo na Bilinom Polju. Podsjećamo, Čelik je slavio golovima Semjona Miloševića i Jasmina Smirke.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.