Adilović: Nije bilo lako biti na terenu

Napadač Želje na putu iz Banja Luke za SportSport.ba

Adilović: Nije bilo lako biti na terenu

Adnan Beganović

Derbi susret 8. kola Premijer lige u Banja Luci su trebali, ali samo trebali odigrati domaći Borac i Željezničar.

Sve je ličilo na fudbalski spektakl, no onda su se ukazali huligani, koji sebe nazivaju navijačima Borca.

S istočne tribine Gradskog stadiona u Banja Luci iz samo njima znanih razloga utrčali su na teren, te su napali gostujuće navijače. Letjele su baklje, kamenice, flaše prema navijačima Željezničara, a igrači obje momčadi pobjegli su u svlačionicu.

Kod prekida Plavi su vodili sa 1:0, a strijelac jedinog gola bio je Eldin Adilović.

"Konačno sam ga zabio, posebno je lijepo zabiti ovim "velikim" klubovima. Drago mi je radi naših navijača, no žao mi je što je prekinuta utakmica jer sam siguran da bismo postigli još koji gol", osvrnuo se Adilović na tok utakmice, te na kraju dodao:

"Upravo izlazimo iz Banja Luke. Nije bilo lako biti na terenu kada su na isti utrčali "navijači" Borca. Okrenuo sam se i vidio da nikog nema oko mene, pa sam i ja otišao u svlačionicu. Veliki je ovo šok za igrače jer nikad ne znate šta se može dogoditi."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.