Adilović: Trebala nam je ova pobjeda

Napadač Želje načeo Rudar

Adilović: Trebala nam je ova pobjeda

Adnan Beganović

U 2. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine fudbaleri Željezničara stigli su do prve pobjede. Naime, na Grbavici su Plavi sinoć bili bolji od Rudara, čiju mrežu je u 47. minuti načeo Eldin Adilović.

Dojučerašnji napadač Čelika utakmicu je počeo na klupi za rezervne igrače. U igru je ušao početkom drugog dijela, a u prvom kontaktu s loptom zatresao je mrežu Rudara.

"Najmanje je bitno ko će početi utakmicu. Imamo mnogo kvalitetnih igrača. prvenstvo je dugo, a tu je i Kup, tako da ćemo sigurno svi imati priliku pokazati koliko možemo. Šef je tu da odluči šta je najbolje za momčad, a i sinoć se pokazalo da je bio u pravu", rekao je Adilović za SportSport.ba i dodao:

"Najvažnije je da smo upisali pobjedu. Igrom slučaja ja sam bio taj koji je načeo mrežu Rudara i normalno je da sam zbog toga sretan. Podrška s tribina bila je fenomenalna i ovaj gol poklanjam našim vjernim navijačima sa obećanjem da će golova bit još. Rudar se pokazao kao dosta nezgodan suparnik, no nakon mog gola mnogo toga je bilo lakše. Skinuli smo veliki teret s naših leđa i mislim da su navijači zadovoljni napustili Grbavicu."

U idućem kolu Željezničar će gostovato kod Travnika, koji u prva dva kola ne zna za poraz.

"Pirota je dosta nezgodan teren, no mislim da ćemo se nakon sinoćnje pobjede opustiti, te da ćemo već u Travniku pokazati šta znamo. Svaki rezultat osim poraza je dobar, no ja se nadam da ćemo se u Sarajevo vratiti sa tri boda", zaključio je napadač Željezničara.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.