Adilović + Zeba = 11. pobjeda u nizu

Željezničar slavio u Prijedoru

Adilović + Zeba = 11. pobjeda u nizu

Željezničar je došao do 11. uzastopne pobjede u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, nakon što je danas rezultataom 5:0 slavio u Prijedoru.

Prijedorčani su hrabro ušli u susret protiv aktuelnog lidera fudbalske Premijer lige Bosne i Hercegovine, te u uvodnih dvadesetak minuta stvorili nekoliko prilika. Najizgledniju priliku za Rudar imao je Kantar u 22. minuti susreta, ali je njegov šut završio na prečki.

 

Željezničar je poveo u 24. minuti, kada je proradila ubitačna konekcija: Zajko Zeba - Eldin Adilović. Zeba je lijepo uposlio najboljeg strijelca Premijer lige, a ovom nije bilo teško da dovede plave u prednost.

 

Nakon postignutog gola, sarajevski plavi preuzeli su kontrolu nad utakmicom, nedopuštajući domaćima da razviju svoju igru. Kruna bolje igre Željezničara stigla je u 42. minuti, kada je viđen scenario kao kod prvog gola.

 

Zeba je centrirao, loptu je pokušao uhvatiti golman domaćih Tripić, ali mu je ispala i došla do Adilovića, kojem nije bilo teško pogoditi praznu mrežu za 2:0.

 

U nastavku, na terenu je nastavljena ista priča kao i iz prvog poluvremena. Zeba za Adilovića i ovaj drugi u 50. minuti postiže svoj hat-trick za vodstvo izabranika Amara Osima od 3:0. Slavlje nakon trećeg gola nije se ni stišalo, a Samir Bekrić je pogodio za 4:0 i već je tada svima bilo jasno kako bodovi iz ovog susreta idu na Grbavicu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

Nakon četvrtog gola, plavi su povukli ručnu, pa je tempo igre splasnuo. Ipak, to nije zaustavilo sjajnog Eldina Adilovića da sedam minuta prije kraja postigle svoj četvrti, a Željin peti gol za veliku pobjedu od 5:0.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.