Administrativna greška Ukrajinaca, UEFA poslala Srbiju na EP!

Igrali suspendovani igrači

Administrativna greška Ukrajinaca, UEFA poslala Srbiju na EP!

Edmir Škorić

Evropska nogometna federacija (UEFA) kaznila je Ukrajinu i kadetska reprezentacija Srbije tako se plasirala na Evropsko prvenstvo u Engleskoj.

Srbija je izgubila od Ukrajine, ali se plasirala na Euro za kadete jer jer ival izveo suspendovane igrače na teren.

To UEFA-i nije promaklo, pa je ova ukrajinska selekcija kažnjena oduzimanjem tri boda, što je Srbiji donijelo plasman na smotru najboljih evropskih selekcija, koja se održava od 4. do 20. maja ove godine u Engleskoj.

Mjesto na Evropskom prvenstvu da sada su obezbijedili Švedska, Republika Irska, Švicarska, Portugal, Holandija i Italija, kao i domaćin, koji se direktno kvalifikovao.

Bh. kadeti igraju protiv Danske i oni imaju još šansi da također izbore EP.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi