Admir Adžem, trener i demagog

Bespotrebna minuta

Admir Adžem, trener i demagog

"Ako ja mogu samo minutu", zamolio je moderatora na kraju konferencije za novinare poslije 112. vječitog derbija Admir Adžem.

"Žao mi je što me niste pitali ništa za igru mladog Anela Šabanadžovića", posramio je trener Plavih predstavike sedme sile, za manje od minutu. 

Nije bogzna koliko ta sedma "sila" daleko od sveopće trećerazrednosti. Ima među nama svakakvih probisvijeta. S novinarstvom malo ko ima veze, kao što uostalom i današnji fudbaleri, političari i ko sve ne... ima veze s fudbalom, politikom i čime sve ne. 

Naprosto, kod nas je fenomen vladavine trećerazrednosti doveden do savršenstva...

Admir Adžem nije trećerazredan trener, definitivno, ali je vrhunski demagog, bespogovorno. 

Foto: Tahir Hebib, SportSport.ba

Admir Adžem bio je dobar fudbaler, štaviše, vrlodobar. Da je bogdo takvih danas više, sigurno ne bi igrali u BiH. 

Isto je tako dokazan stručnjak u radu s omladinskim kategorijama. Da je u orbitu lansirao samo Riada Bajića i Amira Hadžiahmetovića, dosta je, no koristiti prezime Šabanadžović za samopromociju nije ništa drugo nego praviti se pametnijim nego što zaista jest.

Epistemološki, njegov istup nije pohvala dragulju koji je genetski predodređen da bude dobar fudbaler, već isticanje samog sebe. Dao sam priliku sedamnaestogodišnjaku u derbiju i on nije zabio sam sebi gol. Bravo!

Adžemova kritika novinarima zapravo je prilično apsurdna. Ako je momak uspio toliko pokazati za desetak minuta, ako smo svi ubijeđeni da će biti nešto od njega, zašto nije igrao od prve minute. Ili od 46. Ili od 72.

Foto: Tahir Hebib, SportSport.ba

Kako bi se osjećao da ga je to pitalo. Ili zašto igraju starosjedioci Zeba, Bogičević, Kajkut, a ne Žerić, Mujagić. Imao bi Adžem spreman odgovor, bez sumnje.

Mogli su ga novinari isto tako pitati kako je moguće da Željo nije uspio dobiti najljućeg rivala s najmanje 3:0. Imao je nakon pete minute sve preduvjete za to. 

Ali ne, strepio je i vrlo je lako mogao čak izgubiti. I to od grogiranog protivnika čijim igračima već duže vrijeme nije do života, kamoli igre.

Utakmica na Koševu, u kontekstu tima s Grbavice, podsjetila je na jednu odigranu na istom stadionu. Protiv Metalurga prije nekoliko godina u Evropskoj ligi. 

Imao je Željo 2:0 i opet sve preduvjete da dobije glat, ali avaj... Sad je još i dobro prošao.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Moglo se i to pitati Adžema, kako ne zna dokusuriti protivnika,  nego mora strepiti.

Nismo, naljutio bi se garant...

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi