Admira, AIK i Mlada Boleslav ostvarili prolaz dalje

Evropska liga

Admira, AIK i Mlada Boleslav ostvarili prolaz dalje

Midhat Šljivak
Teme:

Završene su i preostale utakmice drugog pretkola Evropske lige, a posljednji putnici u dalju fazu su austrijska Admira, švedski AIK, te češka Mlada Boleslav.


Admira je u revanšu deklasirala litvanski Žalgiris sa 5:1, te sa ukupnih 6:2 ide dalje. Schwab je nakon četiri minute igre donio vodstvo Admiri, da bi potom Jezek u 14. minuti sa bijele tačke pogodio za 2:0. Gosti su smanjili u 22. minuti preko Kuklysa, no Ouedraogo u 31. minuti ponovo donosi dva gola razlike za Admiru 3:1.

U drugom poluvremenu još dva gola u mreži Litvanaca. Jezek je svojim drugim golom u 52. minuti povećao na 4:1, a konačan rezulta 5:1 postavio je Hosiner u 70. minuti.

AIK iz Štokholma je sa 1:0 slavio na gostovanju kod islandskog Hafnafjordura što im je uz 1:1 iz prvog susrreta bilo dovoljno za prolaz. Jedini gol postigao je Lorentzson u 40. minuti.

Minimalnu gostujuću pobjedu od 1:0 upisala je i češka ekipa Mlada Boleslav također kod islandskog predstavnika Thora. Magera je nakon pola sata pogodio za konačnih 1:0.

Admira - Žalgiris 5:1 (6:1)
Hafnafjordur - AIK 0:1 (1:2)
Thor - Mlada Boleslav 0:1 (0:4)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.