Adnan Čorbo novi rukovodilac omladinskog pogona

Mladost brine o svojim omladincima

Adnan Čorbo novi rukovodilac omladinskog pogona

Dino Kurbegović

Da je ekipa Mladosti ozbiljan tim koji želi napredovati u svim segmentima pokazuje i imenovanje  Adnana Čorbe na poziciju koordinatora omladinskih pogona. 

Riječ je o čovjeku koji je posljednjih 18 mjeseci radio kao šef stručnog štaba U-19 ekipe Akademije FK Sarajevo, a potom i kao šef skauting službe bordo tima. Prije toga radio je dvije godine u Austriji i u NK Bosna Visoko.

"Zadovoljstvo mi je doći ovdje u Doboj i raditi u jednom ambijentu koji je obećavajući projekat i ovdje se zaista u svakom segmentu vidi ekspanzija i jedan uspješan rad. Ovo je jedan veliki izazov za mene kao jednog uspješnog sportskog radnika. Prepoznao sam ambicije kluba i želju uprave kluba i veoma brzo sam prihvatio ovaj zadatak sa zajedničkim ciljem da ovu jednu uspješnu priču o fudbalskom klubu Mladost prate i omladinski pogoni, jer to je jedan segment bez kojeg se ne može. Svaki ambiciozan klub ima svoju akademiju, odnosno omladinske pogone iz kojih crpi igrače za svoj seniorski tim tako da i mi u našem klubu želimo da napredujemo i da stvorimo respektabilne omladinske timove iz kojih ćemo moći da kreiramo igrače koji će u narednom periodu da igraju za prvi tim", rekao je Adnan Čorbo na press konferenciji nakon imenovanja na poziciju koordinatora omladinskih pogona FK Mladost Doboj-Kakanj. 

U tim iz Doboja, odnosno pionirsku selekciju stiglo je još jedno pojačanje, a riječ je o Harunu Hadžiću, koji je povratnik u FK Mladost Doboj-Kakanj, nakon što je izvjesno vrijeme proveo u gradskom ''rivalu'' FK Rudar Kakanj.

Harun Hadžić je napadač, rođen 14. maja 2001. godine u Zenici. Od svoje pete godine je počeo trenirati u FK Mladost Doboj-Kakanj, a onda 2011. godine prešao u FK Rudar gdje je nastupao sve do danas. Za  U-15 reprezentaciju Bosne i Hercegovine odigrao je dvije utakmice. Ove godine obavio je i pripreme sa FK Schalke 04. U predpionirima i pionirima Rudara bio je najbolji strijelac. U ovoj sezoni postigao je 14 golova za pionire Rudara, dok je za kadetsku selekciju postigao tri gola.

"Želim da izrazim svoje zadovoljsto zbog povratka u FK Mladost Dobo- Kakanj. Odlučio sam se na povratak u svoj matični klub iz razloga što želim igrati na najvišem nivou klupskog nogometa u Bosni i Hercegovini i zbog toga što smatram da ću u ekipi Mladosti napredovati. Zahvalio bih se svom treneru Ramizu Husiću i FK Rudar na svemu što su učinili za mene", rekao je mladi Harun Hadžić prisutnim novinarima.

Kadeti i juniori Mladosti su prvi dio sezone okončali na 14. poziciji, ali iz dobojskog premijeligaša najavljuju da će se igra i stanje na tabeli u omladinskim kategorijama popraviti. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Nastojat ćemo da djecu iz Kaknja, Visokog, Breze, Zenice i svih gradova okruženja, pa čak i Mostara privučemo u našu akademiju, da treniraju u odličnim uslovima i da svoju karijeru grade u jednom zdravom ambijentu koji će im pružiti savršene uslove za njihov razvoj. Vjerujem da će rezultati naših omladinskih selekcija u budućnosti biti mnogo bolji, a to će pokazati i vrijeme koje je pred nama", rekao je za kraj predsjednik kluba Mensur Mušija.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.