Bosanac kojem su predviđali veliku karijeru: Igrao sa Haalandom na Mundijalu, danas je "general"
FOTO: FIFA/ Hadžić u duelu sa reprezentativcem Hondurasa

Bio je član "zlatne generacije"

Bosanac kojem su predviđali veliku karijeru: Igrao sa Haalandom na Mundijalu, danas je "general"

H. Zilić

Većina fudbalera briljira u omladinskim kategorijama, a onda na raskrsnici nestanu ili krenu lakšim putem u svjoj karijeri.

Jedan takav primjer nam dolazi iz Norveške, a riječ je o momku koji ima i bh. korijene, 22-godišnji veznjak Adnan Hadžić.

Kada pogledamo statistiku ovog fudbalera, prvo što primjetimo da je bio dio historijske utakmice na Mundijalu U20 2019. godine, kada je Norveška savladala Honduras sa čak 12:0, a u tom meču je nevjerovatni Erling Haaland postigao devet pogodaka.

Hadžić je prošao skoro sve omladinske selekcije Norveške za koje je skupio ukupno 13 nastupa, a mnogi su mu predviđali veliku karijeru. Rođen je 1999. godine i dolazi iz zlatne generacije norveškog fudbala koju predvodi Erling Haaland, tu je Milanov igrač na posudbi u Eintrachtu Jens Petter Hauge, zatim Erik Botheim koji je srušio Romu ove sezone u tirjumfu njegovog Bodo Glimta sa čak 6:1.

Što se tiče Hadžića on je cijelu karijeru proveo u Norveškoj. Igrao je za Horten, Start, Sandnes Uff, a od augusta 2021. godine član je Fredirkstada gdje je već postao ključan igrač na sredini terena i zauzima poziciju "generala" zadnjeg veznog, a nisu mu strane ni asistencije, imao ih je tri u prošloj sezoni u 28 utakmica u drugoligaškom društvu u Norveškoj.

Fredrikstad je sezonu u OBOS lige (drugi rang) završio na četvrtom mejstu, a nakon toga ispao u polufinalu play offa od ekipe KFUM Oslo. Upravo je u tom meču Hadžić asistiao Johanssenu za treći gol koji je Fredrikstad uveo u produžetke, kasnije su poraženi nakon izvođenja penala, gdje je Hadžić bio jedan od sigurnih izvođača.

Za Hadžića su interes već pokazali neki klubovi iz norveške elite, a čini se da njegova karijera ide laganim, ali sigurnim koracima, pa ga možda u budućnosti vidimo u nekoj od jačih evropskih liga.

Top Komentari

BigBabo
Trebaju ga zvat u BH repku.
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi