Adnan Hadžić pola godine u kakanjskom Rudaru

Povratak u matični klub

Adnan Hadžić pola godine u kakanjskom Rudaru

D. Kurbegović

Nogometaši kakanjskog Rudara dobili su veliko pojačanje za narednu sezonu u kojoj imaju ambicije boriti se za ulazak u Premijer ligu BiH.

Sigurno najveće pojačanje kluba u posljednjih nekoliko godina je povratak 26-godišnjeg golmana Adnana Hadžića, koji se nakon šest godina vraća u klub u kojem je počeo svoju karijeru. Ovu informaciju potvrdio je i za naš portal ovaj sjajni čuvar mreže.

"Nakon prijateljskog razlaza sa Slobodom, imao sam jednu opciju za inostranstvo koja se na kraju izjalovila i nisam smio rizikovati dalje, tako da sam se vratio kući. Kako ljudi kažu, kod kuće je najbolje, nadam se da ću u narednih pola godine opravdati epitet pojačanja i pomoći Rudaru da ostvari što bolji rezultat", kazao je za SportSport.ba Hadžić.

Adnan Hadžić svoju karijeru je počeo u kakanjskom Rudaru, gdje je debitovao sa 17 godina, a kao jedan od najboljih golmana u državi 2009. godine potpisao je četverogodišnji ugovor sa mostarskim Zrinjskim. U ljeto 2013. godine prelazi u sarajevski Željezničar, gdje su ga navijači s Grbavice upamtili po sjajnim odbranama u Ligi prvaka protiv ekipe Plzena. Od januara 2014. godine je golman tuzlanske Slobode, gdje je svojim odbranama u pola godine pomogao ekipi da se vrati u Premijer ligu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.