"Svaki navijač primijeti kad je dres natopljen znojem, njih se ne može prevariti"

Adnan Jahić nakon pobjede nad Borcem

"Svaki navijač primijeti kad je dres natopljen znojem, njih se ne može prevariti"

Midhat Šljivak

Sloboda je danas u Banovićima u petom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine nadigrala banjalučki Borac. Bilo je 2:0 za tuzlanski klub.

Iako su 'domaći' meč odigrali u Banovićima, Sloboda je odigrala odličnu utakmicu i na kraju je zasluženo savladala favorizavanog gosta.

Junak je Eldar Mehmedović koji je postigao dva gola. Više nego zadovoljan izdanjem svog kluba je trener Adnan Jahić.

"Ovjerili smo dobru igru iz prošlog kola. Neki su nas osporavali zbog nekih rezultata, ali ovo je plod našeg rada. Probat ćemo da nastavimo s ovakvim igrama. Nemamo neki veliki fond igrača, ali mladi odrađuju sjajan posao. Rekao sam da Eldar Mehmedović posjeduje strašan kvalitet, eto riješio je utakmicu. Zahvaljuju svi pohvalu od prvog do zadnjeg", rekao je Jahić i nastavio je:

Izjava trenera Jahića nakon pobjede protiv Borca 🔴⚫️ #MiSmoSloboda #SamoSloboda #Recharge #wwin #mtel #bhtelecom

Posted by FK Sloboda Tuzla on Saturday, August 13, 2022

"Kod nas je veoma pozitivna atmosfera. Raduju se apsolutno svi, pa i oni koji ne igraju. Spremamo se sad za Sarajevo i želimo se postaviti i predstaviti naš klub".

Oglasi

Trener tuzlanskog kluba zamolio je navijače da imaju strpljenja s ovim timom u ostatku sezone.

"Svaki navijač primijeti borbu i kad je dres natopljen znojem. Njih se ne može lagati. Znaju oni kad se ostavlja srce na terenu. Nijedna pogrdna riječ nije bila upućena s njihove strane. Molio bi ih da budu uz nas čitavu sezonu, a ja obećavam da će svako ko bude igrao dati svoj maksimum", istakao je Jahić.

Izjava dvostrukog strijelca Eldara Mehmedovića nakon utakmice 🔴⚫️ #MiSmoSloboda #SamoSloboda #Recharge #wwin #mtel #bhtelecom

Posted by FK Sloboda Tuzla on Saturday, August 13, 2022

Dvostruki strijelac Eldar Mehmedović skromno je reagovao na činjenicu da je on danas bio junak utakmice.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Od početka smo hrabro radili, taj trud se mora negdje isplatiti. Ja sam danas taj koji je postigao dva gola, ali ništa ne bih mogao bez svojih kolega i ekipe", rekao je Mehmedović.

Slobodi je ovo bio prvi trijumf sezone. Tuzlaci su odigrali tri utakmice i uz pobjedu imaju još remi i poraz. Ukupno su osvojili četiri boda.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

edinho101
Tako jeee, samo fajterski!!!
2 1
Maesto
Svaka čast Jaha
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi