Adnan Januzaj debituje za reprezentaciju Kosova?

Adnan Januzaj debituje za reprezentaciju Kosova?

Engleski mediji pišu kako je mladi fudbaler Manchester Uniteda Adnan Januzaj odlučio igrati za reprezentaciju Kosova. 

Kosovo je nedavno od FIFA-e dobilo dozvolu za igranje prijateljskih utakmicu, a prvi meč će igrati 5. marta u Kosovskoj Mitrovici protiv Haitija. Engleski mediji pišu da bi u historijskoj utakmici za Kosovo mogao debitirati i jedan od najvećih svjetskih talenata Adnan Januzaj. 

"Razgovaramo sa Adnanovom porodicom, a imati takvog igrača u timu na našoj prvoj utakmici bi bilo nevjerovatno simbolično", rekao je Erol Salihu, generalni sekretar Fudbalske federacije Kosova.

"Osjećamo da duguje ljudima sa Kosova da bude dio ovog meča, pa makar i na 15 minuta. To bi bio simboličan gest, a time što bi zaigrao na toj utakmici ništa ga ne bi obavezivalo, a pošto je prijateljska utakmica mogao bi da zaigra za neku drugu reprezentaciju u budućnosti". 

Adnan Januzaj je svojevrsni fenomen u svijetu, jer može da igra čak za deset reprezentacija. Rođen je u Belgiji, porijeklom je sa Kosova, tako da može igrati za Kosovo i Srbiju, kao etnički Albanac može i za Albaniju, ima porijeklo iz Turske i Hrvatske, a već dugo je stanovnik Velike Britanije tako da može birati za koju će britansku reprezentaciju zaigrati. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.