Aduriz ispisao historiju reprezentacije Španije

Proživljava najljepše trenutke

Aduriz ispisao historiju reprezentacije Španije

Španski napadač Aritz Aduriz na pragu 36 godine igra najbolji fudbal u karijeri. 

Aduriz koji nastupa za Athletic Bilbao u subotu navečer je postao rekorder španske reprezentacije. On je u utakmici protiv Makedonije (4:0) postigao posljednji gol, a to ga je učinilo najstarijim igračem koji je ikad zabio u dresu Španije. 

"Ponosan sam što sam u ovim godinama u reprezentaciji Španije. Uživam i zadovoljan sam kako se stvari odvijaju. Uvijek ću dati sve od sebe za ekipu. Teško je bilo Makedoniji dati prvi gol jer su se dobro branili, ali zadovoljni smo jer su nam tri boda bila neophodna. Nedostaju nam neki igrači, ipak ovi koji su tu igraju na visokom nivou", kazao je Aduriz. 

Ovih dana Aduriz proživljava najljepe trenutke u životu. Osim što je postao rekoerder Španije, u razmaku od samo 24 sata je bio zabio pet golova u Evropskoj ligi protiv Genka, a također je dobio i kćer.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi