Aduriz iz Mallorce u Valenciju

Novi napadač na Mestalli

Aduriz iz Mallorce u Valenciju

Prema pisanju Super Deportea, portala sa sjedištem u Valenciji, Valencia je postigla dogovor s Aritzom Adurizom oko prelaska iz redova Mallorce u klub sa Mestalle.

29-godišnji Aduriz je prošle sezone bio najbolji igrač Mallorce , koja je najviše zahvaljujući njemu izborila plasman u Evropsku ligu. U Valenciji su zadovoljni postignutim sporazumom i sigurni su kako će s Adurizom i Soldadom ponovo imati ubojiti napad, onakav kakav je bio s Davidom Villom.

Aduriz se dugo spominjao kao novi igrač Fenerbahcea, ali je presudila želja za ostankom u domovini. Cijena transfera nije poznata, ali je ponuda Fenera iznosila 5.5 miliona eura, pa španski mediji tvrde kako ni transfer u Valenciju nije manji. Aduriz će, navodno, zarađivati oko 1.5 miliona eura po sezoni, a trebao bi potpisati ugovor na tri godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.