Advocaat: Budimo realni, autsajderi smo

Ruski selektor je (ne)objektivan?

Advocaat: Budimo realni, autsajderi smo

Edmir Škorić

Selektor ruske nogometne reprezentacije Dick Advocaat smatra da njegova selekcija nema velike izglede za uspjeh na EP-u, uprkos visokoj pobjedi od 3:0 u pripremnom meču protiv Italije. 

Golovima Aleksandra Keržakova i Romana Širokova reprezentacija Rusije pokazala je dobru formu pred početak Eura, ali Advocaat i dalje smatra da ima mnogo prostora za napredak u igri. 

 

"Budimo realni. U ponedjeljak sam ponovo pogledao meč s Italijom i vidio da ima još stvari na kojima trebamo raditi. Favoriti na turniru su Španija, Njemačka i Holandija. Rusija je vjerovatno autsajder", kazao je Advocaat.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti