Advocaat: Imam dobar osjećaj pred večerašnji meč

Selektor Rusije ima velika očekivanja

Advocaat: Imam dobar osjećaj pred večerašnji meč

A. Haznadarević

Reprezentacija Rusije odmjerit će večeras snage sa najboljom selekcijom Češke, te će to biti drugi meč Evropskog prvenstva i ujedno drugi dvoboj grupe A, u kojoj se pored ove dvije momčadi nalaze i reprezentacije Poljske i Grčke.

Reprezentacija Rusije bi prema mnogim mišljenjima mogla u mnogome pomrsiti račune glavnim favoritima prvenstva, a i sam selektor Rusije holandski stručnjak Dick Advocaat, jasno poručuje da njegova ekipa želi ići do kraja:

"Kada smo počeli sa pripremama, odmah smo rekli da želimo biti broj jedan, ali tek na kraju turnira ćemo moći reći da li su nam očekivanja bila realna."

Inače, Rusi su kroz kvalifikacije prošli sa velikom lakoćom, ostvarivši sedam pobjeda, dva remija i samo jedan poraz, te je to najbolji mogući uvod u Euro na kojem žele iznenaditi fudbalsku Evropu.

"Imali smo briljantne kvalifikacije, igrajući atraktivan napadački fudbal za svoje navijače. Imamo odlične igrače, i imam dobar osjećaj pred prvi meč."

Ono što je specifično za momčad Dicka Advocaata je to što skoro svi igrači igraju u domaćem prvenstvu, pa bi to mogla biti velika prednost Rusije, jer svi igrači se odlično poznaju i vrlo dobro su uigrani.

"Trenirali smo samo jednom dnevno, jer u proljeće naši igrači igraju mnogo utakmica, kako u prvenstvu Rusije, tako i u Evropi. U svakom slućaju veoma sam zadovoljan treninzima."

Reprezentativci Rusije će u Evropsko prvenstvo ući puni samopouzdanja jer su u posljednjem prijateljskom ogledu pregazili reprezentaciju Italije rezultatom 3:0.

"Prijateljski mečevi su veoma važni, a pobjede kao što je ona protiv Italije daju mnogo samopouzdanja, ali naravno, pred nama su sada potpuno drugačiji izazovi", zaključuje holandski stručnjak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti