Advocaat nezadovoljan igrom odbrane

Advocaat nezadovoljan igrom odbrane

Midhat Šljivak

Selektor reprezentacije Rusije Dick Advocaat zadovoljan je osvojenim bodom protiv selekcije Poljske (1:1) u susretu 2. kola Grupe A Evropskog prvenstva u fudbalu.

Ipak, holandski stručnjak nezadovoljan je igrom svoje odbrane u susretu sa Poljacima.

"U suštini sam zadovoljan jednim bodom. Poljska je igrala veoma dobro iako su bili pod velikim pritiskom prije utakmice. Međutim, moram istaći da smo im dozvolili previše prilika za postizanje gola. Nezadovoljan sam našom odbranom, ali ćemo to ispraviti u narednom susretu. I mi smo imali nekoliko šansi u drugom poluvremenu, ali smo ih na žalost promašili," rekao je Advocaat nakon utakmice.

Rusi će u posljednjem kolu grupne faze odigrati susret sa reprezentacijom Grčke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.