Advocaat novi selektor Rusije

Advocaat novi selektor Rusije

E. Škorić

Holanđanin Dick Advocaat novi je selektor ruske nogometne reprezentacije, a potvrdio je to i predsjednik ruskog nogometnog Saveza, Sergej Fursenko.

"Dick Advocaat stiže sutra u Moskvu, kada će biti i predstavljen Izvršnom odobru. Njegov zadatak bi bio da nas plasira na Euro 2012 i Svjetsko prvenstvo 2014. godine. Pravi je radoholičar. Poznaje sve naše igrače, što je veliki plus", kazao je Sergej Fursenko, predsjednik ruskog nogometnog saveza, tamošnjim novinskim agencijama.

Holandski stručnjak će zamijeniti svog sunarodnjaka na klupi Rusije, Guus Hiddinka, koji nije uspio odvesti Ruse na Svjetsko prvenstvo.

Sredinom aprila je Advocaat napustio selekciju Belgije, a ranije je bio selektor Holandije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Južne Koreje... Ima dosta poznanstava u Rusiji, gdje je kao trener uspješno vodio Zenit iz Saint Petersburga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.