Advocaat od 1. januara preuzima Belgiju

Advocaat od 1. januara preuzima Belgiju

Adnan Beganović

Čelnici belgijskog fudbalskog saveza saopštili su da su danas potpisali ugovor s holandskim trenerom koji trenutno sjedi na klupi ruskog Zenita, Dickom Advocaatom.

Nakon dvostrukog poraza od naše reprezentacije čelnici belgijskog fudbalskog saveza najavili su drastične promjene na klupi nacionalnog tima. U posljednjih nekoliko mjeseci mnogo trenerska imena bila su u opticaju kao moguća rješenja za klupu belgijske reprezentacije, ali danas je ta priča konačno završena.
 
Novi selektor belgijske fudbalske reprezentacije je holandski stručnjak Dick Advocaat, a selektorsku poziciju preuzet će od 1. januara sljedeće godine, kada mu istiće ugovor s ruskim klubom.

"Izmjenili smo ugovore danas. Gospodin Advocaat počinje raditi 1. januara sljedeće godine", stoji u saopštenju belgijskog fudbalskog saveza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.