Advocaat: Odbio sam novac od Srbije, to je logična odluka

Holandski stručnjak

Advocaat: Odbio sam novac od Srbije, to je logična odluka

Sada već bivši srbijanski selektor, Dick Advocaat, u razgovoru za holanski Telegraf izjavio je kako je njegovim odlaskom Fudbalski savez Srbije mnogo uštedio.

Zadatak ovog stručnjaka bio je da popularne 'Orlove' odvede na Evropsko prvenstvo, ali nakon loših rezultata odlučio se povući i ne tražiti nikakav novac od Saveza. 

"Jednostavno, nisam želio da uzmem novac, a savez je tako mnogo uštedio. To je za mene bila logična odluka i mislim da su u tom smislu bili zadovoljni. Moram priznati da je njima to bilo nevjerovatno, jer ranije nisu imali slična iskustva", kazao je Advocaat. 

Advocaat je na klupi Srbije proveo svega četiri mjeseca. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti