Advocaat preuzima PSV

Advocaat preuzima PSV

Edmir Škorić

Nizozemski nogometni trener Dick Advocaat (64), koji će nakon Europskog prvenstva napustiti izborničko mjesto ruske reprezentacije, u srpnju će preuzeti PSV Eindhoven s kojim je potpisao jednogodišnji ugovor. 

Advocaat će na kormilu PSV-a naslijediti Philipa Cocua, koji je vodio momčad od ožujka ove godine. Advocaatu će to biti drugi mandat na trenerskoj klupi PSV-a, prvi je odradio od 1995. do 1998. 
 
Bio je izbornik Nizozemske u dva mandata (1992. – 1995., 2002. – 2004.), vodio je reprezentacije Južne Koreje, Belgije i posljednje dvije godine Rusiju. Trenirao je i Glasgow Rangers, Borussiju Mönchengladbach, ruski Zenit i AZ Alkmaar.
 
Advocaat je s Rusijom uspješno prošao kvalifikacije za ovogodišnji Euro, a Rusija će igrati u skupini A s Grčkom, Češkom i Poljskom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.