Advocaat: Remi nije loš za nas

Rusija remizirala sa Poljskom

Advocaat: Remi nije loš za nas

Selektor ruske reprezentacije Dick Advocaat zadovoljan je rezultatom utakmice protiv Poljske, ali je najavio određene promjene u odbrani. 

Advocaatov tim dominirao je većim dijelom prvog poluvremena i poveo golom Džagoeva, koji se treći put na EP-u upisao u listu strijelaca. No, Rusi nisu izdržali pritisak domaće ekipe u nastavku te su Poljaci preko Blaszczykowskog došli do poravnanja.

 

Nakon ovog remija Rusima je u posljednjem kolu protiv Grčke dovoljan bod za plasman u četvrtfinale. 

 

"Mogu reći da je remi dobar rezultat za nas", rekao je Advocaat. 

 

"Poljaci su igrali dobro, uprkos riziku da ostanu bez daljeg plasmana u slučaju da izgube. Mi smo im dozvolili da naprave veliki broj prilika. To znači da moramo da ojačamo našu odbranu. Mi smo također igrali dobro i postigli smo gol. U drugom poluvremenu smo imali nekoliko dobrih prilika, ali ih nismo iskoristili", dodao je selektor Rusije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti