Advocaat: To je nogomet, bili smo bolji, ali Grci idu dalje

Rusi ostali bez četvrtfinala

Advocaat: To je nogomet, bili smo bolji, ali Grci idu dalje

Edmir Škorić

Rusima je nedostajao samo bod protiv Grčke kako bi osigurali četvrtfinale Eura, no izabranici Dicka Advocaata izgubili su s 1:0 i napuštaju turnir.

U posljednje kolo grupe A ruska nogometna reprezentacija imala je četiri boda, bila lider i činilo se da će lako do prolaza u knock-out fazu takmičenja. Međutim, dogodilo se iznenađenje.

 

Grčka je slavila pogotkom Karagounisa s 1:0 i poprilično dobre Ruse izbacila s turnira, premda to niko nije očkekivao. 

 

"Odigrali smo dobru utakmicu, nametali smo napadačku igru, ali su se Grci dobro branili. U prvom dijelu smo bili stvarno dobri, no Grcima moramo odati priznanje jer u nastavku je bilo teško igrati protiv njih", kazao je Advocaat, kome je ovo bila zadnja utakmica na klupi Rusije, dodavši:

 

"Moj stožer i ja smo dali sve od sebe kako bi što bolje odradili posao. Bili smo bez poraza 16 utakmica. Baš me briga šta drugi sada pričaju i misle o meni. Nismo, jeednostavno, imali sreće. Bili smo bolji od Grčke, ali to je nogomet. Grcima čestitke na prolazu".

 

Uz Grčku, četvrtfinale je izborila i Češka, koja je s 1:0 (gol Jiračeka) savladala domaćina Poljsku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.