Adžem: Biće težak susret, Borac je u finoj seriji

Pred derbi susret 10. kola

Adžem: Biće težak susret, Borac je u finoj seriji

Željezničar je porazom u prvoj utakmici Kupa Bosne i Hercegovine na gostovanju kod Širokog Brijega od 2:0 prekinuo niz bez poraza od 2198 dana bez poraza u ovome takmičenju. 

"Drugo poluvrijeme smo odigrali dosta dobro. Dominirali smo u 20 minuta prije prvog gola i mislim da smo u tim trenucima bili bliže golu nego domaćin, a na kraju smo golove primili iz dvije greške", prisjeća se Adžem, te dodaje da dugi niz bez poraza u Kupu BiH nije bio opterećenje za njega i njegove fudbalere u pripremi utakmice:

"Niz ništa ne znači ako na kraju budeš eliminisan i ispadneš. Trudili smo se da u pripremi utakmice ne razmišljamo o tom nizu, i tako smo se i ponašali".

Izabranici Admira Adžema ovaj poraz moraju što prije zaboraviti jer ih već u nedjelju očekuje gostovanje u Banja Luci kod Borca u derbiju 10. derbi.

Željezničar je prekinuo seriju u Kupu Bosne i Hercegovine, ali ona prvenstvena, od pet pobjeda u nizu, još uvijek traje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"U Banja Luci će biti teška utakmica. I Borac je sada u jednoj finoj seriji nakon što je nešto slabije otvorio prvenstvo. Očekujem da će domaćin biti agresivan, ali se nadam da ćemo se i mi sa ovog gostovanja vratiti s bodovima", rekao je šef stručnog štaba FK Željezničara, Admir Adžem.

Trener najtrofejnijeg bosanskohercegovačkog kluba za utakmicu na Gradskom stadionu neće moći računati na kartonirani Kerim Memija i Damir Sadiković. Početak utakmice zakazan je za 17 sati.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.