Trener Željezničara poručuje

Adžem: Mi smo ekipa koja se podcjenjuje

Na Grbavici je danas odigran 113. sarajevski derbi Željezničara i Sarajeva, u kojem su Plavi slavili sa 2:1.

Nakon utakmice je u Plavom salonu stadiona Grbavica organizovana press konferencija na kojoj se prisutnim obratio trener Željezničara Admir Adžem, koji je bio vidno zadovoljan i raspoložen.

"Prije svega moram čestitati svojim igračima, koji su od prvog do posljednjeg dali maksimum. Snašli su se na ovakvom terenu i pokazali da znaju igrati. Današnja utakmica je bila dobra s obzirom na okolnosti. Zasluženo smo slavili, navijačima zahvaljujem na podršci i drago mi je što nije bilo nikakvih problema. Odmah se okrećemo sljedećoj utakmici", rekao je Adžem, koji je potom istakao:

"Mislim da se naša ekipa podcjenjuje, a imamo isto bodova kao Široki. Dodatno su nam pomogle i neke izjave protivničkih fudbalera koje nisu baš bile u duhu fair-playja, pa i ne čudi što smo bili motivisani".

Adžem je zadovoljan načinom na koji su njegovi fudbaleri odigrali veliki derbi, ali i izdanjem najmlađeg u ekipi - Harisa Hajdarevića koji je odigrao zaista sjajno.

"Ova ekipa počinje sve više ličiti na ono što ja želim. Ima još prostora za napredak, ali idemo u dobrom pravcu. Haris Hajdarević je već postao igrač. To je ono što raduje sve nas u klubu. Anel Šabanadžović se razbolio i žao mi je što nije bio spreman jer bi i on igrao. To su naši biseri, a imamo još nekih mladih igrača na koje računamo", rekao je Adžem.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Pomjeranje utakmice nas je malo poremetilo, ali već sutra putujemo u Međugorje gdje ćemo se spremati za duel sa Širokim Brijegom", dodao je na kraju trener Željezničar.

Vidi video!

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi