AEK bolji od Panathinaikosa, Vranješ odigrao 90 minuta

Grčko prvenstvo

AEK bolji od Panathinaikosa, Vranješ odigrao 90 minuta

Fudbaleri AEK-a pobijedili su danas na domaćem terenu Panathinaikos sa visokih 3:0 u okviru 26. kola grčkog prvenstva i na taj način se približili titulu prvaka. 

AEK je odigrao dobro prvo poluvrijeme u kojem mu je sve polazilo za rukom i nakon kojeg je vodio 1:0. Gol je postigao Araujo u 30. minuti, a da stvar za goste bude gora ostali su sa igračem manje u 34. minuti jer je drugi žuti karton dobio Insua.

U drugom poluvremenu domaći su samo potvrdili pobjedu i to golovima Gala iz 52. i Arauja iz 68. minute. Bh. reprezentativac Ognjen Vranješ odigrao je svih 90 minuta ovog susreta i dobio je žuti karton.

AEK je ostao lider na tabeli ispred Olympiakosa i PAOK-a kojem su oduzeta tri boda zbog incidenta na utakmici protiv AEK-a, dok je Panathinaikos trenutno na devetoj poziciji sa 32 osvojena boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi