AEK došao do prve gostujuće pobjede

Jahić odigrao 60 minuta

AEK došao do prve gostujuće pobjede

Edmir Škorić

AEK našeg reprezentativca Sanela Jahića savladao je Aris na gostovanju rezultatom 4:0, čime je kompletirano šesto kolo grčkog šampionata.

AEK je konačno proigrao i u gostima. Nakon poraza ko Kerkyre i Olympiakos Volosa, AEK je ubilježio sigurnu pobjedu na gostovanju kod Arisa.

Gosti iz Atene poveli su pet minuta prije kraja prvog dijela, kada je Pantelis Kafes matirao domaćeg golmana Sifakisa. AEK-u je miran kraj utakmice donio Nacho Scocco golovima u 58. i 68. minuti. Šlag na kraju bio je pogodak Djebboura za uvjerljivih 4:0.

AEK sada ima 10 bodova, a u narednom kolu ugostit će Panathinaikos, što će svakako biti i derbi kola. No, prije toga slijedi susret sa Anderlechtom u okviru grupne faze Evropske lige.

Dodajmo još kako je bh. reprezentativac Sanel Jahić odigrao 60 minuta.

Grčka Superliga, 6. kolo:
Aris - AEK 0:4 (Kafes 41, Scocco 58, 68, Djebbour 90)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.