AEK i Panionios bez pobjednika

Cocaliću i Jahiću 90 minuta, a Muslimoviću 30

AEK i Panionios bez pobjednika

Adnan Beganović

U okviru 28. kola fudbalskog prvenstva Grčke derbi susret odigrali su AEK i Panionios. Na Spiros Louis Olympic stadionu nakon 90 minuta nije bilo pobjednika (1:1). Sanel Jahić u dresu AEK-a na terenu je proveo svih 90 minuta, kao i Edin Cocalić u dresu Panioniosa.

Oba naša internacionalca solidno su podradili svoje zadatke, a Jahić je u 45. minuti susreta dobio žuti karton. Goste je u vodstvo doveo Goundoulakis u 40. minuti, a bod AEK-u donio je Nacho Scocco u sudijskoj nadoknadi vremena.

U 28. kolu rješeno je i pitanje novog prvaka Grčke. Vodeći Panathinaikos je na gostovanju kod Atromitosa slavio sa 3:0, dok su njegovi jedini konkurenti Olympiacos i PAOK kiksali.  U sigurnom trijumfu Panathinaikosa strijelci su bili Salpingidis u 18., te Cisse u 74. i 89. minuti susreta.

Olympiacos pred svojim navijačima nije uspio pobijediti Xanthi. Svih 90 minuta fudbaleri Olympiacosa su napadali, no nisu uspjeli probiti bunker gostiju.

PAOK je gostovao kod Larisse i na stadionu Alakazar poražen je sa 2:1.  Domaći su poveli u 16. minuti golom Daniela Cousina, a PAOK je izjednačio u 82. minuti golom Pabla Contrerasa, da bi tri boda Larissi donio Sander Puri u sudijskoj nadoknadi vremena. Bh. reprezentativac Zlatan Muslimović susret je počeo na klupi za rezevrve, a u igru je ušao u 60. minuti.

Dva kola prije kraja prvenstva Panathinaikos ima 64. boda, drugoplasirani Olympiacos 58, a trećeplasirani PAOK 56. AEK se nalazi na 4. poziciji sa 49 bodova, dok je Panionios osmi sa 36 osvojenih bodova.

Rezultati 28. kola:

Aris - Levadiakos 1:0
AEK - Panionios 1:1
Asteras - Panthrakikos 3:1        
Atromitos - Panathinaikos 0:2            
Iraklis - PAS Giannina 2:0        
Kavala - Ergotelis 1:3            
Larissa - PAOK    2:1        
Olympiakos - Xanti 0:0

Poredak:
Panathinaikos 64, Olympiacos 58, PAOK 56, AEK 49...



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije