AEK iznenadio Olympiakos, Jahiću 65 minuta

16. kolo grčke Superlige

AEK iznenadio Olympiakos, Jahiću 65 minuta

Edmir Škorić

U danas odigranim utakmicama 16. kola grčkog šampionata Bajevićev AEK je kao gost slavio protiv Olympiakosa. Bh. reprezentativac Sanel Jahić odigrao je 65 minuta i zaradio žuti karton.

Malo ko je očekivao da će Olympiakos, koji se bori za naslov prvaka, kiksati na svom stadionu protiv AEK-a. Momčad predvođena bh. stručnjakom Dušanom Bajevićem došla je do sedme prvenstvene pobjede. Prvi su poveli domaći igrači preko Papadopoulosa, no golovi Scocca do kraja prvog poluvremena promijenili su rezultat na semfaoru. Do kraja utakmice ostalo je 1:2, a Jahića je u 65. minuti zamijenio Makos.

PAOK Zlatana Muslimovića savladao je Panionios golom Ivića u 31. minuti. Bh. reprezentativni napadač nije igrao. Poraz Olympiakosa najbolje je iskoristio Panathinaikos, koji se laganom pobjedom nad Ergotelisom (4:1) učvrstio na prvom mjestu. Dva gola postigao je Djibril Cisse, dok su se po jednom u listu strijelaca upisali Karagounis i Leto.

Grčka Superliga, 16. kolo:
Panathinaikos - Ergotelis 4:1
Olympiakos - AEK 1:2
PAOK - Panionios 1:0
PAS Gianina - Xanthi 0:0
Iraklis - Panthrakikos 3:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.