AEK potresa financijska kriza

AEK potresa financijska kriza

Teme:

Momčad AEK-a trenutno se nalazi na prvom mjestu u grčkoj Superligi, ali u klubu je jako teška financijska situacija.

Igrači lidera grčkog prvenstva su izdali saopštenje za javnost u kojem kažu: "Mi smo na rubu egzistencije i dostigli smo maksimum tolerancije."

Ipak, obećali su da će dati sve od sebe i da će nastaviti nastupati za AEK, ali su istakli da imaju mnogo financijskih problema, te da neki igrači ne mogu platiti ni račune. 

Dužnosnici AEK-a su obećali da će pokušati obezbijediti dodatni kapital na kraju ovog mjeseca i da će potražiti strane investitore. Ukoliko se to ne dogodi, sudbina ovoga kluba doći će pod znak pitanja.

Ovaj popularni klub iz Atene se trenutno nalazi na prvoj poziciji grčke Superlige, uprkos alarmantnom financijskom stanju. Prošlog vikenda su uspjeli pobijediti momčad Kerkyre, rezultatom 1:0, te tako zadržati prvu poziciju, sa jednim bodom prednosti u odnosu na Olympiakos.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.