AEK preuzeo vrh tabele

11. kolo grčke Superlige

AEK preuzeo vrh tabele


Okončana je i posljednja utakmica današnjeg progama u okviru 11. kola grčke Superlige. AEK je odnio sva tri boda sa gostovanja Panaitolikosu, a konačni rezultat je bio 0:2.

Panaitolikos je dočekao ekipu AEK-a na svom terenu. Steve Beleck je postigao prvi gol na ovom susretu u 21. minuti i tako donio prednost gostima. To je bio i jedini put da se mreža zatresla u prvih 45 minuta. Tako je Kamerunac došao do svog šestog ovosezonskog gola. 

Isti igrač je potvrdio pobjedu gostiju, svojim sedmim ovosezonskim golom, iz 90. minute. Gosti su ovom pobjedom, bar nakratko, preuzeli vrh tabele, a ovo im je bila treća uzastopna pobjeda u ligi. 

Grčka Superliga, 11. kolo:
Panaitolikos - AEK 0:2 (Beleck 45, 90)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.