AEK slavio, Aris bolji od Panathinaikosa

Grčka Superliga, 12. kolo

AEK slavio, Aris bolji od Panathinaikosa

Edmir Škorić

Aris je pred svojim navijačima bio bolji od Panathinaikosa, kojeg je savladao s 3:1.

Iako je Panathinaikos slovio za favorita, Aris je stigao do tri boda. Poveli su preko Cezareka u 11. minuti, Boumsong je u 38. poravnao, a do kraja prvog dijela Dickoh je vratio prednost na stranu domaće ekipe. Neto je početkom drugog dijela završio pitanje pobjednika.

Xanthi je golovima Mantalosa i Poyja slavio kod novajlije u ligi Dramasa, dok je AEK pogotkom Belecka u 75. minuti došao nad vrijedne pobjede protiv Kerkyre i prvog mjesta.

Edin Cocalić odigrao je 90 minuta u nuli Panioniosa i Levadiakosa. PAOK je na gostovanju kod Giannine osvojio tek bod (2:2).


Grčka Superliga, 12. kolo:

AEK - Kerkyra 1:0 (Beleck 75)
Dramas - Xanthi 0:2 (Mantalos 20, Poy 58)
Giannina - PAOK 2:2 (Bakayoko 5, 49/ Athanasiadis 17, Lazar 73 - penal)
Levadiakos - Panionios 0:0
Aris - Panathinaikos 3:1 (Cezarek 11, Dickoh 44, Neto 48/ Boumsong 38)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.