AEK uzeo bod Panathinaikosu

Jahić starter, Cocalić na klupi

AEK uzeo bod Panathinaikosu

Adnan Beganović

U derbiju 20. kola grčkog fudbalskog prvenstva Panathinaikos i AEK odigrali su susret bez pobjednika (1:1), a naš reprezentativac Sanel Jahić na terenu je proveo 73 minute, a onda je zamijenjen Makosom.

Panionios je u ovom kolu na svom terenu izgubio od Olympiacosa (0:1), a Edin Cocalić susret je odgledao sa klupe za rezervne igrače.

Derbi susret 20. kola grčkog fudbalskog prvenstva na Spiros Louis Olympic Stadionu odigrali su ljuti rivali Panathinaikos i AEK. Momčad AEK-a koju sa klupe predvodi bh. stručnjak Dušan Bajević bolje je ušla u susret i već u 9. minuti preko Nacho Scoccoa dolazi u vodstvo. Nakon vodstva gostiju, domaći fudbaleri sve karte bacili su u napad i to im se isplatilo u 27. minuti kada Dimitris Salpingidis zabijaa za 1:1. Niko tada nije mogao pomisliti da je to konačan rezultat, no ipak do kraja susreta više nije bilo pogodaka.

Do veoma bitno pobjede u ovom kolu u borbi za vrh došli su fudbaleri Olympiacosa koji su na gostovanju kod Panioniosa slavili sa minimalnih 1:0. Pogodak za velika tri boda Olympiacosa postigao je Derbyshire u 7. minuti susreta. Nekadašnji igrač Željezničara Edin Cocalić svih 90 minuta susreta odgledao je sa klupe za rezerve Panioniosa.


Fudbalsko prvenstvo Grčke, 20. kolo:
Levadiokos - Asteras 1:0
Panthrakikos - Ergotelis 3:2
Xanthi - Aris 2:1
Panionios - Olympiacos 0:1
Panathinaikos - AEK  1:1
Iraklis - Kavala 1:0
Giannina - Larissa 2:0
PAOK - Atromitos 1:0

Poredak: Panathinaikos 50, PAOK 43, Olypiacos 43, Aris 32, AEK 30, Asteras 29...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.