AFC drastično kaznio selektora Sjeverne Koreje, ali i igrača
Nekom slavlje, nekom suze

Oštre kazne

AFC drastično kaznio selektora Sjeverne Koreje, ali i igrača

Fudbalska asocijacija Azije (AFC) kaznila je selektora Sjeverne Koreje Yun Jong-Sua suspenzijom od godinu dana zbog njegovog "napada" na sudije nakon poraza njegove selekcije u finalu Azijskih igara.

AFC je konstatovao da se selektor Sjeverne Koreje nije ponašao u skladu sa pravilima kako bi se trebao ponašati jedan fudbalski učitelj. 

Suspenziju nije zaradio samo selektor. Reprezentativac Sjeverne Koreje Kim Yong-Il suspendovan je na pola godine zbog njegovog ponašanja nakon što je zaradio crveni karton. 

Napomene radi, 2. oktobra u Incheonu Sjeverna Koreja je poražena od najljućeg mogućeg rivala, Južne Koreje, sa minimalnih 1:0. Južna Koreja je do pobjede stigla golom u posljednjoj minuti drugog produžetka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.