Spektakularan meč u Aziji: Devet golova, 37 šuteva, tri autogola...
FOTO: AFC Kup

AFC Kup

Spektakularan meč u Aziji: Devet golova, 37 šuteva, tri autogola...

H. Zilić
Teme:

Spektakularan meč smo vidjeli u AFC Kupu.

U utakmici drugog kola grupe F turkemnistanski Altyn Asyr je sa 4:5 savladalo krigistanski Alay Osh u utakmici u kojoj je viđeno sve što fudbal može ponuditi.

Počelo je autogolom Abdugafarov u drugoj minuti i vodstvom Altyna od 0:1. Domaćini se vraćaju u 29. minuti kada Mambetallliev pogađa za 1:1.

Finiš poluvremena pripao je Altynu koji postiže dva gola u razmaku od tri minute. Aannadurdyyew u 41. minuti pogađa za 1:2, a Wazirgeldi u 44. minuti za 1:3.

Početkom drugog poluvremena Altyn postiže i četvrti gol preko Titova u 48. minuti i činilo se da je meč gotov, ali domaći se nisu predavali.

U 72. minuti Guychm yrat postiže autogol i smanjuje rezultat na 2:4. Nakon toga nevjerovatna scena i treći autogol na utakmici. Tursunov pogađa vlastitu mrežu za 3:4 u 83. minuti, a Nurlan u 89. minuti vraća Alay u utakmicu i postiže gol za 4:4.

Kada se činilo da će povratak kirgistanske ekipe obilježiti susret, Annadurdyyew u 93. minuti postiže pet gol za goste i postavlja konačnih 4:5 u nevjerovatnoj utakmici gdje je viđeno ukupno 37 udarca prema golu, a još je lopti moglo završiti u mreži.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi